O mně
Jmenuji se Theodor, světlý mopsík, čtyři nohy a krátký, motaný ocásek. Dohlížím na spokojenost hostů a aby vše pro ně bylo připravené z těch nejlepších surovin. Při této usilovné práci mi pomáhá i můj milovaný karamád Frídolín. Pečeme pro Vás s láskou a mopsíky.
Kavárna vznikla v původní, tedy nejstarší části bývalého zájezdního HOSTINCE NA KRAHULCI. Zde také v roce 1856 přenocoval Karel Havlíček Borovský na cestě do lázní Šternberk (Ledce u Slaného). Na cestu do lázní se vypravil ihned po čtyřletém vyhnanství v jihotyrolském Brixenu, a to na doporučení doktora Podlipského. Právě z jeho přenocování zůstala na HOSTINCI pamětní deska.
A proč je ve stylu prvorepublikových kaváren?
Ve 20. letech 20. století, byl zájezdní HOSTINEC NA KRAHULCI rozšířen o velký výčep a taneční sál, kde se pořádaly, bály divadelní představení a mnoho společenských akcí. Proto jsem se rozhodl dát kavárně podobný styl 1. první republiky, tedy v době, kdy zažil HOSTINEC NA KRAHULCI největší slávu.
Jak to začalo
Protože se rád setkávám od malička se zvířátky všeho druhu, jsem opravdu kamarád s každým a navíc k tomu moc rád jím, řekl jsem si, že bych chtěl vlastní útulné místo. Tam bych mohl vítat zvířecí kamarády a jejich doprovod z říše lidí a navíc se dělit o ty všechny laskominy, které i sám vytvářím…žádný jiný příběh to holt nemá…
Co a jak pro Vás a jak připravuji…
Peču dorty, vyrábím si zákusky a zmrzlinu sám, podle tradičních, ale i moderních receptů – bez umělých barviv, fondánů, emulgátorů E 621 (glutaman sodný). Více o všech emulgátorech najdete například na webu českého dTestu – emulgátory